info@houben-reiniging.nl 0495-493590 of 040-2046484

Straalnormen

Oppervlaktebehandeling door stralen wordt met de code ‘Sa’ aangeduid. Voor het stralen moeten eventueel aanwezige dikke roestlagen worden afgebikt, olie, vet en vuil, voor zover waarneembaar, moeten eveneens worden verwijderd. Na het stralen moeten los stof en gruis van het oppervlak worden verwijderd.

Sa 3 Stralen tot zilverblank

Waargenomen met het blote oog dient het oppervlak vrij te zijn van zichtbare olie, vet en vuil, alsmede van walshuid, roest, verflagen en vreemde materialen. Het moet een gelijkmatige metaalkleur hebben.

Sa 2½ Zeer zorgvuldig stralen

Waargenomen met het blote oog dient het oppervlak vrij te zijn van zichtbare olie, vet en vuil, alsmede van walshuid, roest, verflagen en vreemde materialen. Eventueel nog aanwezige sporen van verontreiniging mogen slechts als lichte verkleuring in de vorm van vlekken of strepen zichtbaar zijn.

Sa 2 Zorgvuldig stralen

Waargenomen met het blote oog dient het oppervlak vrij te zijn van zichtbare olie, vet en vuil, alsmede het grootste van walshuid, roest, verflagen en vreemde materialen. Eventueel nog aanwezige verontreinigingen moeten stevig vastzitten (niet verwijderbaar met en stomp (plamuur) mes).